Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Άλλα ψηφίσαμε στη Βουλή και άλλοι υπολογισμοί και λογαριασμοί, πήγαν στους πολίτες. Δικαιώθηκα λοιπόν για το «αντάρτικο» που έκανα»

«Άλλα ψηφίσαμε στη Βουλή και άλλοι υπολογισμοί και λογαριασμοί, πήγαν στους πολίτες. Δικαιώθηκα λοιπόν για το «αντάρτικο» που έκανα»


Συνέντευξη Ιορδάνη Τζαμτζή στον Λόγο της Πέλλας
«Άλλα ψηφίσαμε στη Βουλή και άλλοι υπολογισμοί και λογαριασμοί, πήγαν στους πολίτες. Δικαιώθηκα λοιπόν για το «αντάρτικο» που έκανα»
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ αρνήθηκε ότι ο κόσμος πληρώνει περισσότερα χρήματα σε σχέση με το χαράτσι. Αποδεδειγμένα όμως, έχουν γίνει λάθη σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υπερφορολογηθεί. Πιστεύετε ότι οι αλλαγές θα είναι προς όφελος των πολιτών;
Η πρόβλεψη για τον ΕΝΦΙΑ, ήταν να μειωθεί η φορολόγηση των πολιτών από τον ΕΕΤΑ και τον ΦΑΠ, 15% κατά μέσω όρο. Δυστυχώς έγιναν τεράστια λάθη δημιουργώντας πολύ μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες. Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν δικαιολογημένες . Διότι ενώ προβλέπονταν ότι από τον ΕΝΦΙΑ θα εισπραχτούν 2,6 δις ευρώ, με τα λάθη στους υπολογισμούς θα επιβαρύνονταν οι πολίτες με επί πλέον 1,4 δις φόρους. Οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί, θα είναι προς όφελος των πολιτών. Θα περιμένω να δω τις αλλαγές και να δω το ύψος του οφέλους για τους πολίτες.
Υπάρχει λογική έτσι κι αλλιώς – όποιο κι αν είναι το σύστημα, είτε μέσω της ΔΕΗ είτε με τον ΕΝΦΙΑ- να παίρνει το Κράτος λεφτά από τους ανθρώπους που έχουν πληρώσει, και μάλιστα πολλαπλά τα ακίνητα τους; Για ποιο λόγο να ξαναμπούν σε μία τέτοια διαδικασία; Για να μην τους τα πάρουν ή να μην τους κλείσουν φυλακή; (δηλαδή, σα να αγόρασες, π.χ. έπιπλα και έρχεται ο καταστηματάρχης κάθε χρόνο και σου λέει θα πληρώνεις τόσα ευρώ γιατί τα πήρες από μένα…).
Η φορολογία στα ακίνητα υπάρχει σ όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτή πρέπει όμως να είναι δίκαιη και να υπάρχει η ικανότητα από πλευράς φορολογούμενου να πληρωθεί.
Τι ψηφίσατε εν τέλει κ. Τζαμτζή και ποιες αλλαγές έγιναν και τώρα σηκώσατε «αντάρτικο»; Δεν ξέρατε, δεν ρωτήσατε, που λένε;;; λαϊκά;
Στην ερώτηση σας αυτή, απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, παραδεχόμενος ότι «έγιναν πολλά λάθη με τον ΕΝΦΙΑ» και ζητώντας χρόνο για να γίνουν διορθώσεις των λαθών.
Διότι άλλα ψηφίσαμε στη Βουλή και άλλοι υπολογισμοί και λογαριασμοί, πήγαν στους πολίτες. Δικαιώθηκα λοιπόν για το «αντάρτικο» που έκανα. Συνέταξα μια τρισέλιδη ερώτηση με προτάσεις και ήμουν ο επικεφαλής υπογράφων μιας ομάδας 27 συναδέλφων βουλευτών της ΝΔ, αντιδρώντας και επισημαίνοντας τα λάθη κατά την ανακοίνωση του ΕΝΦΙΑ, τόσο όσον αφορά την χρήση των αντικειμενικών αξιών ή των υψηλότερων τιμών ζώνης, όσο και τα λάθη στα ακίνητα εντός ζώνης , τα ημιτελή και τις ελαφρύνσεις και απαλλαγές που δικαιούνταν πάρα πολλοί πολίτες.
Τέλος ζήτησα την απόσυρση της εγκυκλίου, ΠΟΛ 1184 της 30ης Ιουλίου 2014 κρίνοντας την απαράδεκτη. Μάλιστα προτείναμε να αρχίσει η καταβολή του φόρου στο τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί ο χρόνος στο Υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ.
Γι αυτό ζήτησα δημόσια από τον Υπουργό Οικονομικών, «να στείλει σπίτι τους», όλους αυτούς που δημιούργησαν την αναστάτωση με τον ΕΝΦΙΑ.
Για την κατάσταση με το ρώσικο εμπάργκο ποια είναι η άποψη σας; Έγιναν οι σωστές ενέργειες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τι θα μπορούσε να γίνει τώρα για να μην έχουν τόσο μεγάλη απώλεια οι παραγωγοί;
Από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκα με επιστολή μου στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, προτείνοντας να ζητήσει η χώρα μας αποζημιώσεις από την Ε.Ε. για την οικονομική ζημία που παθαίνει η χώρα μας, εξ αιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία και των αντίμετρων της Ρωσίας στις εισαγωγές από χώρες της Ε.Ε., όπως ζήτησε η Ελλάδα το 1993 και πέτυχε αποζημιώσεις για τις ζημιές που είχε υποστεί από το εμπάργκο στη Σερβία.
Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων προς την χώρα μας λόγω του εμπάργκο, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ενέργειες έχουν γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, είναι «ασπιρίνη για έναν βαριά ασθενή». Οι ροδακινοπαραγωγοί, έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από την αρχή της περιόδου, πουλώντας 15 λεπτά τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και πρέπει να αποζημιωθούν. Με τα 30 εκατ. για τις χώρες Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, ποιος θα πάρει, τι; Πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να «πατήσει πόδι» και να απαιτήσει περισσότερα χρήματα για τα ροδάκινα. Ακόμη, πρέπει να διεκδικήσει ώστε η κατανομή των χρημάτων, να γίνει σύμφωνα με το μέγεθος των εξαγωγών κάθε χώρας και όχι με άλλα κριτήρια.
Επειδή δε η αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών είναι θέμα επιβίωσης τους, ζήτησα με επιστολή μου προς τους Ευρωβουλευτές, να βοηθήσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σ αυτή την προσπάθεια, με παρεμβάσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο και τον Επίτροπο Γεωργίας. Ήδη η Ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη, με ενημέρωσε για την παρέμβαση της στον κ. Τσιόλος, για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών.
Χ.Π

Αρχειοθήκη ιστολογίου