Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες για τους Έλληνες παραγωγούς




Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος, με αντικείμενο τα έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κος Κεφαλογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του συνολικού προβλεπόμενου ποσού οικονομικής στήριξης των Ευρωπαίων παραγωγών, και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών αποζημιώσεων προς τους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι είναι και αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους, καθώς η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς την Ρωσία. Ο κος Κεφαλογιάννης επεσήμανε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να αυξήσει και το προβλεπόμενο ποσό που προτίθεται να διαθέσει στους Έλληνες παραγωγούς για ενέργειες προώθησης, για τον υπολογισμό του οποίου η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη της το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς την Ρωσία.
Ο κος Κεφαλογιάννης ζήτησε από τον Επίτροπο Τσιόλος, η στήριξη για τους μεμονωμένους παραγωγούς να ανέρχεται επίσης στο 100% και να επεκταθούν οι προορισμοί απόσυρσης, και συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή πρέπει να επιτρέψει στους παραγωγούς που δεν ανήκουν σε Οργανώσεις Παραγωγών να έχουν τη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων με ένα σχήμα ισοδύναμου χαρακτήρα αναγνωρισμένου από το κράτος, το οποίο και θα διαχειριστεί τις αποσύρσεις τους.
Τέλος, ο κος Κεφαλογιάννης τόνισε ότι καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας από την Κομισιόν με στόχο την προώθηση ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσπευση συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου με τρίτες χώρες και η μείωση των εισαγωγικών δασμών για κοινοτικά προϊόντα σε τρίτες χώρες είναι απαραίτητες ενέργειες για την διοχέτευση ευρωπαϊκών και ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ δεσμεύθηκε να αναδείξει την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των Ελλήνων παραγωγών που πλήττονται από την κρίση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ,  ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΙΣ 28-8-2014 ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΝΤΑΤΣΙΑΝ ΤΣΙΟΛΟΣ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.




http://ysterografa.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου