Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση 21 βουλευτων της ΝΔ προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για τα πόθεν έσχες των σημερινών Υπουργών. Συνυπογράφει ο Ιορδάνης Τζαμτζής.




  
Κοινή ερώτηση με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012 αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Η κατάθεση της ερώτησης πάντως έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις στη Βουλή καθώς παρά το γεγονός ότι οι 21 υπογράφοντες διαβεβαιώνουν πως το μόνο που θέλουν είναι να εμπεδωθεί στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση ελέγχει τους πάντες, μόνο λίγοι δεν είναι όσοι υποστηρίζουν ότι οι 21 έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους Υπουργούς οι οποίοι μπήκαν πρόσφατα στο κυβερνητικό σχήμα. Στο παρασκήνιο της Βουλής μάλιστα οι φήμες οργιάζουν πως συγκεκριμένοι βουλευτές θέλουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα πόθεν έσχες είτε Υπουργών με τους οποίους εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια είτε εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών.
Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της Ν.Δ. τονίζουν ότι η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση και έγινε πράξη με το νόμο 4065/2012. Ωστόσο σημειώνουν πως ούτε στον εν λόγω νόμο αλλά ούτε και στη τροπολογία που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014 δηλώνεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, πρόβλεψη η οποία ωστόσο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.
«Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Γιάννης Καράμπελας, Χρίστος Δήμας, Ηλίας Βλαχογιάννης,Μιχάλης Ταμήλος,Διονύσης Σταμενίτης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ευθύμης Καρανάσιος, Δάνης Τζαμτζής, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Σκρέκας, Άννα Καραμανλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Απόστολος Βεσυρόπουλος ,Μάνος Κόνσολας, Έλενα Μακρή-Θεοδώρου, Γιώργος Δεικτάκης, Μενέλαος Βλάχβεης, Γιώργος Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης.


Αρχειοθήκη ιστολογίου