Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Την προεκλογική μου εκστρατεία την ξεκίνησα την επόμενη ημέρα των εκλογών.»


Δημοσιεύθηκε στις  στην Κατηγορία: Πολιτική,Συνεντεύξεις
Μέγεθος κειμένου:α+α-
Tzamtzis copy
Την πεποίθησή του πως ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, αφού θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα εκφράζει ο Ιορδάνης Τζαμτζής. Μιλώντας στην Karfitsa ο βουλευτής Πέλλας λέει «όχι» σε μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση «επικίνδυνη» για τη χώρα αφού, «διώχνει τους επενδυτές». Τέλος, μιλά και για τον Κώστα Καραμανλή και το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στο… κυνήγι των 180 ψήφων!
Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη
Ο Σταύρος Δήμας ήταν τελικά η καλύτερη επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;
Ο Σταύρος Δήμας είναι άριστη επιλογή. Είναι ένας πολιτικός μετριοπαθής ο οποίος πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει συναινέσεις και να φέρει ενότητα. Είναι ένας άνθρωπος καταξιωμένος στην πολιτική που κόσμησε με την παρουσία του την πολιτική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Θεωρείτε ότι ο κ. Δήμας θα μπορέσει να συγκεντρώσει 180 ψήφους; Θα τον ψηφίσουν ανεξάρτητοι βουλευτές;
Ήδη έχω ακούσει ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν. Βεβαίως, εγώ δεν βιάζομαι, ούτε θέλω να προκαταλάβω κάποιον. Όμως κάποιοι έχουν τοποθετηθεί ήδη υπέρ του κ. Δήμα.
Συζητήσεις με συναδέλφους σας, ανεξάρτητους που λένε ότι θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα, έχετε κάνει;
Συζητήσεις μέσα στη Βουλή, όπως είναι λογικό γίνονται. Και βεβαίως μιλούμε με όλους τους συναδέλφους. Θέλω όμως να επισημάνω πως σημασία έχει τι θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι. Πιστεύω ότι πολλοί θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Βουλευτές άλλων κομμάτων που θα τον στηρίξουν παρά την κομματική γραμμή θεωρείτε ότι υπάρχουν;
Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι όμως πάρα πολύ κακό να υπάρχουν πρακτικές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να στιγματίζει ανθρώπους, να μιλά για αποστασία και να δείχνει με το δάχτυλο, στοχοποιώντας βουλευτές τη στιγμή μάλιστα που κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα με βάσει το Σύνταγμα να ψηφίσει κατά συνείδηση.
Εσείς δηλαδή σε μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζατε τον υποψήφιο που θα υποδείκνυε ο κ. Τσίπρας;
Αυτή τη στιγμή πάμε σε μια υπόθεση εργασίας που δεν έχει καμία βάση. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κυβερνητική πλευρά. Θα προχωρήσει η διαδικασία και πιστεύω ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος.
Ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος και στις τρεις διαδικασίες;
Στο ερώτημα αυτό έχει απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον, και φέρει στη Βουλή νέα μέτρα και μεσοπρόθεσμα προγράμματα, τι προτίθεστε να κάνετε; Θα τα ψηφίσετε;
Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αποτύπωση της στιγμής. Πολύς κόσμος αρνείται να απαντήσει. Αυτό δεν προεξοφλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βοηθήσει την κυβέρνηση και να συναινέσει σε ορισμένα ζητήματα και όχι να αρνείται μονίμως. Αυτή τη στιγμή αφήνουμε πίσω το Μνημόνιο. Δόθηκε μια δίμηνη τεχνική παράταση για να λυθούν κάποια επιμέρους ζητήματα και από εκεί και πέρα αλλάζουμε σελίδα. Μένουνε πίσω τα μνημόνια και προχωρούμε στην εποχή μετά από αυτά. Δυστυχώς, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης. Την υπονομεύει με όλες τις δηλώσεις και τις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει. Για παράδειγμα ότι δεν θα δεχτεί κάποια δεσμευτική απόφαση της τωρινής κυβέρνησης. Ή ότι θα προχωρήσει σε νέες κρατικοποιήσεις εταιριών. Όλα αυτά δημιουργούν κλίμα αστάθειας, υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας και τρομάζουν τους επενδυτές. Στην προοπτική να υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι επενδυτές φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο κακό και είναι επικίνδυνη αντιπολίτευση στη χώρα.
Συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ «βλέπετε»;
Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ απασχολούν τη ΝΔ;
Θα μας απασχολήσουν μόνο εάν επηρεάσουν αρνητικά την κυβέρνηση.
Μέσω διαρροών ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής έχει χαρακτηρίσει «εξαιρετική περίπτωση» την επιλογή του κ. Σταύρου Δήμα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρείτε πως ο κ. Καραμανλής πρέπει να μιλήσει για να συσπειρώσει το κεντροδεξιό ακροατήριο; Ενδεχομένως στελέχη της κυβέρνησής του που τώρα βρίσκονται σε άλλα κόμματα;
Ο κ. Καραμανλής δεν θα τοποθετηθεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για να τοποθετηθεί. Είναι ένας θέμα που θα αποφασίσει ο ίδιος. Δεν θα υποδείξω στον πρώην πρωθυπουργό τι θα κάνει.
Πότε θα ξεκινήσετε προεκλογική εκστρατεία;
Την προεκλογική μου εκστρατεία την ξεκίνησα την επόμενη ημέρα των εκλογών. Έτσι πολιτευόμουν πάντα. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών δούλευα και αγωνιζόμουν για τη στιγμή που θα έρθει η εκλογική μάχη. Εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της. Εάν δεν εκλεγεί λογικά θα πάμε σε εκλογές.
Πως σχολιάζετε την συνάντηση της κ. Τζάκρη, συναδέλφου σας και συντοπίτισσάς σας, με τον Αλέξη Τσίπρα;
Ο καθένας μας πολιτεύεται και παίρνει τις ευθύνες των πράξεων και των παραλείψεών του και κρίνεται από τους πολίτες!


http://www.karfitsa.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου