Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αλλεργία στην κριτική και συνωμοσιολογία, made in ΣΥΡΙΖΑ


Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει πλέον η αλλεργία που έχει πλήξει μεγαλοστελέχη της κυβερνητικής παράταξης, σε καθετί διαφορετικό, σε οποιονδήποτε έχει το θράσος έχει το θράσος να μη συμμερίζεται το δικό τους όραμα, αποκαλύπτοντας έτσι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ολοκληρωτική νοοτροπία.
Η νοοτροπία αυτή εκπηγάζει από το κλασικό σύνδρομο καταδίωξης που τους κατατρύχει, αφού αντί να ασχοληθούν με τις απερίγραπτες μπαρούφες που εκτοξεύονται πλέον κατά ριπάς, βλέπουν παντού συνωμοσίες του κεφαλαίου και άλλων «σκοτεινών κέντρων» εναντίον τους.
Πριν από λίγες ημέρες ήταν η ανεκδιήγητη πρόεδρος της Βουλής, αυτή η συγκλονιστική επιτυχία του Αλέξη, ο οποίος απέδειξε ότι ξέρει να διαλέγει συνεργάτες, η οποία με ύφος απερίγραπτο (τη στόλισε κατάλληλα ο… εθνικός μας εραστής Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ και η Ναταλία Γερμανού την προειδοποίησε ότι έχει αρχίσει να θυμίζει με το στιλάκι της πολύ μαύρες μέρες της ελληνικής και ευρωπαϊκής Ιστορίας) μόνο που δεν χειροδίκησε εναντίον της οικοδέσποινας, προχωρώντας ακόμα και σε προσωπικές προσβολές σε βάρος της.

Προφανώς της έχουν πει ότι έτσι δείχνει «δυναμική». Μάλλον παρακολουθεί στη συνέχεια το βίντεο και αναλογίζεται «την έσκισα»… Δεν θέλουμε να της πούμε τη λέξη με την οποία χαρακτηρίζονται τέτοιοι τραμπουκισμοί από τον οποιονδήποτε στο δικό μας το χωριό.
Νέο κρούσμα χθες με τον αγαπημένο μας υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τον οποίο βέβαια δεν θα πάψουμε να τονίζουμε – πριν το κράξιμο, και μιλάμε πολύ σοβαρά – ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με ευαισθησίες και πραγματικό πατριώτη.
Ο Λαφαζάνης έκρινε πως θα έπρεπε να αποχωρήσει από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όταν οι ερωτήσεις περιστράφηκαν στο κλείσιμο των τραπεζών. Αρχικά η κουβέντα ήταν για ποιον λόγο δεν έκλεισε η συμφωνία. Είπε:
«Το πιο εύκολο θα ήταν να βάλουμε μια τζίφρα και να πούμε πάρτε αυτό το πρόγραμμα. Αλλά έτσι θα εξοντώναμε την πενιχρή σύνταξη του συνταξιούχου. Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε αυτή την υπογραφή, έπρεπε να μας κόψουν τον ELA;» δήλωσε. Δε χρειάζεται σχολιασμό, αφού ο συνταξιούχος ήδη μπορεί να συγκρίνει τα οφέλη για τη σύνταξή του από τη σθεναρή στάση της κυβέρνησης.
Όταν όμως η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή τον ρώτησε «το ξέρατε ότι το πρόγραμμα έληγε χθες. Αν δεν το έκανε χθες, θα το έκανε την Τρίτη ο Ντράγκι [για το κόψιμο του ELA]. Ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνει. Γιατί το αφήσατε; Το είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλούς μήνες, πως η χώρα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα για να παίρνει ELA. Γιατί λοιπόν το αφήσατε τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες; Γιατί ενώ διαπραγματεύεστε εδώ και πέντε μήνες αφήσατε το δημοψήφισμα και δεν το κάνατε νωρίτερα;»
Σε αυτό το σημείο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αντί να απαντήσει, προτίμησε να αποχωρήσει από το στούντιο, αποκαλώντας την δημοσιογράφο «απολογητή του Ντράγκι»: «Σέβομαι αυτά που λέτε, αλλά ο κύριος Ντράγκι δεν χρειάζεται απολογητές στην Ελλάδα. Κυρία μου, αν νομίζετε ότι ήρθα εδώ για να κάνετε αυτή τη δουλειά… γεια σας.» Ώπα ρε μεγάλε!!!
«Δεν προλάβαμε να σας κάνουμε μια ερώτηση!» πρόλαβε να του πει ο παρουσιαστής του δελτίου Παναγιώτης Στάθης, με την Κάτια Μακρή να συμπληρώνει: «Προφανώς Παναγιώτη μου οι ερωτήσεις απαγορεύονται και επιτρέπονται μόνο οι απαντήσεις».
Εμείς το ξαναγράψαμε. Είναι οι ίδιοι που κατακεραύνωναν το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» του σιναφιού του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, ναι, αυτού που μιλούσε με το Θεό και μπούκαρε με τους νεοσυντηρητικούς του όπου του υποδείκνυε… ο Μεγαλοδύναμος! Θέλει περεταίρω εξήγηση;

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου