Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Τίμησα την ψήφο σας ζητώ και πάλι την στήριξη σας»






Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην προεκλογική ομιλία του Βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο  κ. Ιορδάνη Τζαμτζή στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Ομιλία Ιορδάνη Τζαμτζή στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας 18-1-2015

 Φίλες και φίλοι
Έξι μέρες έμειναν πριν τις εκλογές. Τις κρισιμότερες σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Κρίσιμες γιατί διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών μας.

Τι πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και τι πέτυχε μέχρι σήμερα;

Έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία.
Πέρασαν δύσκολα οι Έλληνες αλλά η χώρα πάτησε στα πόδια της.
Βγαίναμε από το μνημόνιο  και ο Σύριζα και όλη η αντιπολίτευση οδήγησαν την χώρα σε εκλογές .
Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών και της προσφοράς. Πάντοτε υμείς νοικοκυρεύαμε το κράτος και τα οικονομικέ της χώρας και έρχονταν άλλοι με λογικές «λεφτά υπάρχουν» και σπαταλούσαν τα χρήματα.

Τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Υποσχέσεις χωρίς όριο. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απαιτεί 11,5 δις ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Μιλά για Διαγραφή χρέους,  ακύρωση των συμβάσεων και τώρα τύπωμα δις Ευρώ
Όλα αυτά σημαίνουν περιπέτειες και έξοδο από το Ευρώ

Ακραία  είναι και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες, όπου θα δώσει έγγραφα και ελληνική υπηκοότητα σ όλους τους μετανάστες.
Για την Ασφάλεια  του πολίτη και τα σώματα ασφαλείας, μιλά για Αφοπλισμό της Αστυνομίας. Το έγκλημα θα το αντιμετωπίζει  η αστυνομία με τριαντάφυλλα…  

Στις εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου υπάρχουν δυο προτάσεις.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος , όμως οδηγεί με σιγουριά και σταθερότατα σε ένα καλύτερα αέριο την χώρα και πρόσφερε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται και λέει ότι λεφτά υπάρχου . Όμως αυτός ο δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα την χώρα σε περιπέτειες και στην έξοδα της από το ευρώ.
Οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου θα ψηφίσουν σταθερότητα και ένα καλύτερα μέλλον , θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις παρεμβάσεις μου τα τελευταία 2  1/2 χρόνια που ήταν ουσιαστικές και αποτελεσματικές.
Κατάφερα:
·     Την συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, με διαδοχική ασφάλιση και με αναγνώριση πλασματικών ετών στρατού και σπουδών. Από το 2000 αγωνίζομαι γι αυτό. Όλα τα χρόνια τα πρόσωπα των γονιών μου τα έβλεπα στα πρόσωπα σας. Είχα δώσει μέσα μου όρκο να το παλέψω μέχρι να γίνει και έγινε.

·     Την έναρξη καταβολής επιδόματος θέρμανσης. Ένα μήνα μόλις ορκίστηκε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τον Ιούλιο του 2012, έκανα δυναμικά (συνυπέγραψαν άλλοι 31 Βουλευτές)  την πρώτη παρέμβασή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για να δοθεί επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά. Ακολούθησαν και άλλες που οδήγησαν στην ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 60=65 λεπτέ και την καταβολή επιδόματος σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

·     Την μερική  αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας λόγω μισθολογικών μειώσεων, αρνούμενοι εγώ και άλλοι 4 συνάδελφοι, να ψηφίσουμε, εάν δεν δεσμεύονταν ο Υπουργός μέσα στην Βουλή, ότι θα υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση της αδικίας.

·     Την επιστροφή του θεσμού των μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια, ώστε να βοηθηθούν χιλιάδες παιδιά μέσα στην κρίση και να μπορέσουν οι οικογένειες τους να τα σπουδάσουν. Μετά από αιτιολογημένη πρόταση μας, Σολδατος, Τζαμτζής Βογιατζής και Ασημακόπουλου,  το έκανε αποδεκτό ο Αρβανιτόπουλος.
Την δημιουργία κέντρου απονομής συντάξεων ΙΚΑ στην Έδεσσα για όλους τους πολίτες της Πέλλας

·     Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ στον Δήμο Έδεσσας για θεομηνίες

·     Τη μετεγκατάσταση της μονάδας «Τεχνητού Νεφρού» στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Έδεσσας. Ο Υπουργός κ. Βορίδης υπέγραψε την χρηματοδότηση του έργου.

·     Τη δημιουργία Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σκύδρας

·     Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 40.000 ευρώ στον Δήμο Σκύδρας για θεομηνίες




Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ στον Δήμο Σκύδρας

·     Την ένταξη του έργου «Αποχέτευση Άρνισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων»  στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος..

·     Την εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.

·     Την άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, για να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πριν τις 100 δόσεις.




 Την δικαίωση για τους 41 καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

·     Την συνέχιση λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται.

·     Την συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Αριδαίας.

·     Την μείωση του κόστους υποβολής αίτησης για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

·     Την ένταξη του Δήμου Έδεσσας στην πιλοτική εφαρμογή του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος που λαμβάνουν οι πολίτες. 500 συμπολίτες μας ενισχύονται με 500 ευρώ κατά μέσο όρο.  



 Έχω παρέμβει κατ επανάληψη για την ολοκλήρωση της μελέτης φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού και του ποταμού Γράμμου στο Δήμο Πέλλας.

·     Με προτάσεις που κατέθεσα σε σχέδιο νόμου, θα δοθεί λύση στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα των πολιτών, που κατοικούν στις περιοχές Έδεσσας  «ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» -«ΝΤΕΡΕ»-«ΚΑΡΑΜΑΝ» και στις πρώην εκτάσεις των στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ» στα Γιαννιτσά» 


·     Αποκατέστησα, την αδικία που θα υφίσταντο από τον ΕΝΦΙΑ οι ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού Πέλλας, που είναι ιδιοκτησίας φυσικών προσώπων και όχι εταιρειών, με τροπολογία η οποία έγινε δεκτή.




Με προτάσεις  και επιχειρήματα άλλαξα πολύ σημαντικές διατάξεις  για τους αγρότες και όλους τους πολίτες, στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ρυθμίσεις που θα τους επιβάρυναν τόσο για τα οικόπεδα, τα σπίτια, όσο και για τα χωράφια. Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια από τα 15 ευρώ στα 2 ευρώ.
Εξαιρέθηκαν αποθήκες, στάνες στάβλοι και άλλα. Έγινα στόχος στην Αθήνα, στην λογική «Να αυτός μας φόρτωσε με τον ΕΝΦΙΑ για να μην πληρώσει η επαρχία και οι αγρότες».


·     Δικαιώθηκε ο αγώνας μου με την αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών.  Τις προτάσεις μου ζήτησε  ο Πρωθυπουργός. Μειώθηκε το όριο του τζίρου κάτω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ, στα 700.000 ευρώ, καθώς και ο αριθμός των μελών από 300 σε 100 μέλη.

Άλλαξα με 16 αιτιολογημένες προτάσεις, τον νόμο της κυβέρνησης για την φορολόγηση των αγροτών προς το δικαιότερο και με πολλές ελαφρύνσεις στην φορολογία.

Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και  έγινε δεκτή η πρόταση μου και οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν φορολογούνται.
·     
Μένει υπό εξέταση η πρόταση μου για τον υπολογισμό και την μη φορολόγηση των ημερομίσθιων του αγρότη και της οικογενείας του.
Έχει κατατεθεί και στον Πρωθυπουργό και θα γίνει.

Με την αφαίρεση αυτού του αφορολόγητου και με την κατάργηση φορολογίας των τεκμηρίων διαβίωσης που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός να κάνει το 2015, τόσο όλοι οι πολίτες όσο ακόμη περισσότερο οι αγρότες δεν θα πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρο.
 Με πρόταση μου στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Νέα ΚΑΠ, στις συνδεδεμένες ενισχύσεις συμπεριλαμβάνονται τα ροδάκινα για χυμό.
Ανέφερα στην πρόταση μου ότι στις  συνδεδεμένες ενισχύσεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν

α) Ροδάκινα για χυμό και κατάψυξη για τους ίδιους λόγους με τα πορτοκάλια.

β) Θερμοκηπιακές καλλιέργειες γιατί είμαστε ελλειμματικοί και εισάγουμε τεράστιες ποσότητες λαχανικών και άλλων κηπευτικών.

γ) Αρωματικά φυτά, διότι μπορούν να αποτελέσουν λύση για μικρούς καλλιεργητές.

δ) Μαλακό σιτάρι, διότι υπάρχει έλλειψη και εισάγουμε μεγάλες ποσότητες για την παρασκευή άρτου και αρτοσκευασμάτων. 
Τόνιζα ακόμη:
α) Χρηματοδότηση για την αποζημίωση αγροτών για το ξερίζωμα κτημάτων με ακτινίδια τα οποία έχουν προσβληθεί από το βακτήριο των ακτινιδίων καθώς και των δένδρων καστανιάς που ξεραίνονται.

β) Χρηματοδότηση για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών.

 Δυστυχώς αυτές οι προτάσεις μου δεν έγιναν δεκτές.

Πέτυχα ακόμη με παρεμβάσεις με συναδέλφους

·     Την επαναχορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε όλους αυτούς που είχε διακοπεί. Ανακοινώθηκε ήδη από τον Πρωθυπουργό.




·     Την εξαίρεση των καρκινοπαθών και των βαριά πασχόντων από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

·     Το ακατάσχετο του λογαριασμού του αγρότη  μέχρι τα 1500 ευρώ, εφόσον δηλώσει τον λογαριασμό αυτό στην εφορία και πρέπει να το κάνουν όλοι οι αγρότες και όλοι οι πολίτες.
Τις παρεμβάσεις μου αυτές συνυπέγραψαν
μέχρι 65 συνάδελφοι.


Διεκδικώ  ακόμη:

·     Να αποζημιωθούν προκαταβολικά οι αγρότες με 3 ευρώ το δέντρο και τα βαμβάκια και τα ζαχαρότευτλα, με 50-60  ευρύ ίνα στρέμμα, λόγω καθυστέρησης πληρωμής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ



Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι μας για τον καταρροϊκό πυρετό και να αποζημιωθούν το ζωικό κεφάλαιο και την εξισωτική αποζημίωση, όπου υπάρχουν τεράστιες αδικίες.  Πρέπει να πω ότι έχω φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού το θύμα των αδικιών με τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Πρέπει δε να σας ενημερώσω ότι θα γίνει αυτή την εβδομάδα διορθωτική πληρωμή.

Αγωνίζομαι ακόμη:

·     Να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί ο ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ

Διεκδικώ
·     Την αποζημίωση των αμπελώνων για ζημιές από τον περονόσπορο και το ιώδιο.


Τη σύσταση και τη λειτουργία Δημοπρατηρίου στη Σκύδρα που διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε και του  κατέθεσα την πρόταση μου για τις ομάδες παραγωγών και τα Δημοπρατήρια γιατί τα συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Αλμωπίας
·     
Τη δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στο Νομό Πέλλας
·     
Την άμεση αποστολή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Πέλλας
·     
Την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος δρομολογίων του ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα και Φλώρινα.
·     
Η κατασκευή της Εθνικής οδού είναι  1η   προτεραιότητα

Άφησα τελευταίο ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς αγρότες. Τις ζημιές από το εμπάργκο.
Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή, με επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, ζητούσα να διεκδικήσει η χώρα μας ενίσχυση- αποζημίωση για τις πολύ χαμηλές τιμές,  αλλά και τις ποσότητες που έμειναν αδιάθετες, εξ αιτίας του εμπάργκο, ώστε να στηριχτούν οι αγρότες οικονομικά.
 Ο συνάδελφος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Καρασμανης, χθες αναφέρθηκε σε πληρωμή αυτήν την εβδομάδα.

Ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει ενστάσεις του 2013 και το χαλάζι της 15-6-2014.



Φίλες και φίλοι,
Δεν ήμουν Υπουργός αλλά έκανα πολλά.

-       Με είπαν «λαγό», 140 κιλά λαγός γίνεται
-       Με είπαν αρχηγό των ατάκτων
-       Με είπαν αντάρτη

Εγώ ήμουν είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία.

Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Όμως μουγγός δεν είμαι και δεν θα μείνω μουγγός ποτέ
και δεν έμεινα για το δικό σας καλό, για τα δικά σας συμφέροντα.
Για τα δικά σας προβλήματα μιλούσα και πολλές φορές δέχθηκα πόλεμο.
Πριν λίγες μέρες κάποιοι ήθελαν το μισό ψηφοδέλτιο να είναι από τη Σκύδρα.
Με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε είχα καμία ανάμειξη στο ψηφοδέλτιο.
Για αυτό δήλωσα «ότι αν δεν θα με θέλουν στην Νέα Δημοκρατία να μου το πουν». Ένα μόνο θέλω να πω σε όλους αυτούς: στη Νέα Δημοκρατία με βρήκαν, δεν τους βρήκα».

 Με το θάρρος της μακράς κοινής πορείας και των αγώνων μας για τα προβλήματα του τόπου μας και της πατρίδος μας, ζητώ και πάλι τη στήριξη και τη βοήθειά σας.

·     Ξέρετε ότι πάντοτε ήμουν απόλυτα ειλικρινής μαζί σας.
     
·     Ποτέ δεν είπα ψέματα, ποτέ δεν υποσχέθηκα κάτι που δεν μπορούσε να γίνει...
     
·     Ξέρετε ότι από την πολιτική δεν πλούτισα, ούτε διόρισα τους οικείους μου σε θέσεις.
      


Αγωνίστηκα μ’ όλες μου τις δυνάμεις για τα συμφέροντα του Νομού μας και της
      χώρας μας...
      
·     Συγκρούστηκα με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
     
·     Κάποιοι με είπαν «αντάρτη», όταν υποστήριζα τα δικά σας δίκαια αιτήματα.
      
·     Αντιτάχθηκα δυναμικά σε ομάδες συμφερόντων...
      
·     Δεν σιώπησα όταν μπορούσα να σιωπήσω και ίσως αυτό το πλήρωσα...
      
     Δεν συμβιβάστηκα όταν έκρινα ότι δεν έπρεπε...



Δεν δέχτηκα άκριτα και άνευ αντιλογίας πάντα με επιχειρήματα, νόμους που δημιουργούσαν αναστάτωση και προβλήματα στους πολίτες.
      
·     Ξέρετε ότι ήμουν πάντα μπροστάρης στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των πολιτών της Πέλλας.
      
·     Από κοινού με φίλους βουλευτές της παράταξής μας, υψώσαμε τείχος προστασίας υπέρ των φτωχότερων και αδύναμων κοινωνικών ομάδων...
      
 Αναλάβαμε πρωτοβουλίες υπέρ των αγροτών μας, των συνταξιούχων, των    μικρομεσαίων, των ένστολων, των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας, των ανέργων.
·     
Στηρίξαμε την υγιή επιχειρηματικότητα.




Φίλες και φίλοι
      Έφτασα εδώ μέχρι σήμερα, στηριζόμενος σε σας και μόνο σε σας.
Δεν έχω πίσω μου συμφέροντα ή άλλες πλάτες, δεν είμαι από τζάκι πολιτικό. Είμαι ένας από σας που μεγάλωσε ορφανός από πατέρα όπως πολλοί από σας.
    Όμως έφτασα εδώ με ψηλά το κεφάλι. Ούτε έρποντας, ούτε γλείφοντας.
Με την αξία μου και την δική σας πάντοτε βοήθεια.
Πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο σε σας τους φίλους μου και τους πολίτες της Πέλλας, όσο και προς τους αντιπάλους μου.


Και έτσι συνεχίζω να είμαι.
Είμαι ο Ιορδάνης, ο Δάνης που ξέρατε
Που βοηθάει χωρίς διακρίσεις
Που μπαίνει μπροστά και παλεύει για τα δικά σας προβλήματα.
Που έχει πόρτα και αυτιά ανοιχτά.
Αλάνθαστος δεν είμαι.
Κάνω λάθη και προσπαθώ μέσα από αυτά να μαθαίνω και να διορθώνομαι.


    Φίλες και φίλοι
     2  ½ χρόνια τώρα ΗΜΟΥΝ η ΔΙΚΗ σας ΦΩΝΗ, στη ΔΙΚΗ σας ΒΟΥΛΗ.
     ΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ και ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ.
     Τώρα ΖΗΤΩ και ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ,
     ΖΗΤΩ και ΠΑΛΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ
      

Δώστε μου δύναμη ν’ αγωνιστώ για τα δικά σας συμφέροντα...
     Δώστε μου δύναμη ν’ αγωνιστώ για τον τόπο μας...
     Δώστε μου δύναμη να είμαι και πάλι η ΔΙΚΗ σας ΣΚΕΨΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,
     η ΔΙΚΗ σας ΦΩΝΗ στην Ελληνική Βουλή.
     Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας...
     Μαζί ανοίγουμε καινούργιους δρόμους για την πατρίδα μας...
     Θα είστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

     Στις 25 Ιανουαρίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ
     Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»


Αρχειοθήκη ιστολογίου