Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Καραμανλής



Η εξεταστική και η διαχωριστική γραμμή που επιβάλλει την εξαίρεσή του

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τα Μνημόνια εξαιρεί την περίοδο Καραμανλή. 
Κάποιοι βουλευτές εκφράζουν ιδιωτικά την απορία τους «γιατί καταδέχθηκε ο Καραμανλής την εξαίρεση». 
Επειδή σε αυτόν τον τόπο έχουμε κοντή μνήμη, υπενθυμίζουμε:
Πρώτοντο αντικείμενο αυτής της εξεταστικής δεν είναι η οικονομία, αλλά η κυριαρχία. 

Ποιος πούλησε την εθνική κυριαρχία, έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα και παρέδωσε τα κλειδιά των υπουργείων στους Τόμσεν και τους Κοστέλο...
Οχι ποιος πήρε μέτρα. 
Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση που προβλέπει ότι τα ελληνικά δάνεια συνάπτονται -από το 2010 και εφεξής- σε αγγλικό δίκαιο και ότι το κράτος παραιτείται από την ασυλία επί της κυριαρχίας του. 
Πριν από το 2010, επί Καραμανλή, η Ελλάδα ήταν ένα κυρίαρχο κράτος με επιλογές. 
Το ελληνικό χρέος διέπετο από το ελληνικό δίκαιο, τα μισά δάνεια είχαν συναφθεί με μια γερμανική και μια γαλλική τράπεζα -την Deutche Bank και την BNB Paribas- και ο κίνδυνος ήταν μοιρασμένος εξαιτίας του πλεονεκτήματός μας να προκαλέσουμε «κούρεμα». 
Μετά τον Καραμανλή η χώρα τέθηκε υπό διεθνή επιτροπεία και η εθνική κυριαρχία επωλήθη. 
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποκαλύψει ότι το πρώτο Μνημόνιο δόθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου Παπανδρέου την τελευταία στιγμή και ήταν αντιγραφή του κειμένου με το οποίο υπήχθη η ουγγρική οικονομία στο ΔΝΤ. Υπάρχει λοιπόν μια σαφής διαχωριστική γραμμή που επιβάλλει την εξαίρεση: Ελλάδα, κυρίαρχο κράτος - Ελλάδα υπόδουλο κράτος. 
Τι δεν καταλαβαίνουν;

Δεύτερον: Υποστηρίζεται από ευφυείς ανθρώπους ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τμήματος της ελληνικής Δεξιάς προκειμένου να δοθεί ασυλία στην περίοδο Καραμανλή. Ασυλία και συμφωνία για ποιον λόγο; Ο Καραμανλής είναι ίσως ο μόνος Ελληνας πολιτικός μεταπολιτευτικά (μαζί με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο) που αρνήθηκε πρόταση αντίπαλου πολιτικού κόμματος, και μάλιστα της Αριστεράς, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπάρχει άλλος που να αρνήθηκε τέτοια καρέκλα; 
Η μετάβασή του στην Ηρώδου Αττικού θα ήταν από μόνη της δικαίωση, δεν χρειαζόταν εξεταστική.

Τρίτον και τελευταίο: Την περίοδο 2009-2011 ο Καραμανλής ρίχτηκε στα σκυλιά από την ίδια του την παράταξη, που ντρεπόταν να τον στηρίξει υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους. 
Μην πω ότι έκανε και σκέψεις να ξεμπερδεύει μαζί του. Εμεινε όρθιος και ας επιχειρήθηκε η μετεκλογική εξόντωσή του από ΜΜΕ - δεν έφτασε σε κάποιους η ήττα. 
Εσείς τι λέτε; Θα «απολογηθεί» επειδή προσπάθησε επί των ημερών του να κάνει την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος; 
Γιατί; 
Για να αθωωθούν όσοι την παρέδωσαν στην ξενοκρατία; 
Ωραίο αστείο.

Μανώλης Κοττάκης




http://emprosdrama.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου