Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δραγασάκης: Πιθανή αναβολή του δημοψηφίσματος - Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία


Δραγασάκης: Πιθανή αναβολή του δημοψηφίσματος - Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία

«Εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη συμφωνία με τους θεσμούς» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης. 
Απαντώντας στο εάν είναι αυτή τη στιγμή εφικτή η συμφωνία είπε:
«Τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες τις παίρνει ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος προσπαθεί να βοηθήσει,. βεβαίως είμαι υπέρ της συμφωνίας . Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν και θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία από τον Φεβρουάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. 
Ερωτηθείς από ποιους έλειπε η πολιτική βούληση απάντησε:
«Εγώ θα ισχυριστώ ότι έλειπε από τους θεσμούς». 
Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης είπε ότι εκεί «έγινε μια πρώτη συζήτηση σε ό,τι αφορά όχι μόνο χρηματοδότηση αλλά και τα μέτρα, τις πολιτικές συνθήκες υπό τις οποίες θα συναφθεί αυτή η συμφωνία». 
«Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι' αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για διάφορες δυνάμεις του εξωτερικού «που θέλουν να βγούμε από το ευρώ, καθώς φαντάζονται μια πιο συγκεντρωτική και αυταρχική Ευρώπη». «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο, άλλες δυνάμεις θέλουν -ενδεχομένως- μια χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ» κατέληξε.

http://newpost.gr/

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΜΙΛΕΙ

Αήθης επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Πύρρο Δήμα: Ντροπιάζετε το λαό με την στάση σας!

Αήθης επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Πύρρο Δήμα: Ντροπιάζετε το λαό με την στάση σας!



Στη «Δημοκρατία» του ΣΥΡΙΖΑ οποίος εκφράζει τις αγωνίες του δέχεται χυδαίες απειλές, ύβρεις και επιθέσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Μία απίστευτη ανακοίνωση, τύπου «δεν δικαιούστε διά να ομιλήτε», ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήση στην από καρδιάς εξομολόγηση του Πύρρου Δήμα, ο οποίος σε ποστ στο facebook μίλησε για «αλβανοποίηση της Ελλάδας» και ζήτησε να μην σταθούν σε ουρές και τα δικά μας παιδιά «για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι, όπως στάθηκα εγώ».


Την ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού του κόμματος και αναφέρει χαρακτηριστικά, πως ένας πρώην βουλευτής που ψήφισε μνημόνια και έφερε την ελληνική κοινωνία στο σημείο αυτό που βρίσκεται, σήμερα «αφυπνίζεται όψιμα» για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.

«Κύριε Πύρρο Δήμα, μπορεί να δοξάσατε τη χώρα με τις αθλητικές σας επιτυχίες, όμως ντροπιάζετε το Λαό μας με την πολιτική σας στάση. Παρακαλούμε σωπάστε μήπως και προλάβετε να περισώσετε μέρος της υστεροφημίας σας», γράφει η ανακοίνωση.

Στο θέμα παρενέβη το ΠΑΣΟΚ, που με δική του ανακοίνωση καυτηριάζει «την "Δημοκρατία" του ΣΥΡΙΖΑ» στην οποία όποιος «εκφράζει τις αγωνίες του δέχεται χυδαίες απειλές, ύβρεις και επιθέσεις»



http://www.protothema.gr/

Νέο «χτύπημα» του Αρκά: «Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα»;


Νέο «χτύπημα» του Αρκά: «Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα»;


http://www.protothema.gr/

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ


30 ΙΟΥΝ 2015

Του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη
Βουλευτή Ροδόπης (Ν.Δ.) – πρ. Υπουργού

Η έλλειψη εμπνευσμένης Ευρωπαϊκής Ηγεσίας, συνδυασμένη με τις σοβαρές θεσμικές
ατέλειες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος έγιναν η αιτία τα τελευταία χρόνια, ο λελογισμένος "Ευρωσκεπτικισμός" να μετεξελιχθεί σε έναν επικίνδυνο "Ευρωαρνητισμό". Και τον χαρακτηρίζω "επικίνδυνο", διότι οδηγεί αναμφίβολα στον Εθνικό Απομονωτισμό, αναζωπυρώνει ιδεοληπτικούς φανατισμούς και ωθεί σε αριστερίστικους ή ακροδεξιούς εξτρεμισμούς, που εξοντώνουν τις θεμελιώδεις αξίες του Ευρωπαϊκού Οράματος, καθιστώντας το όχι "Κοινή Υπόθεση των Λαών και των Εθνών", όπως θα έπρεπε, αλλά "κοινό συμφέρον" μιας κυνικής βρυξελλιώτικης γραφειοκρατίας και μιας ορθολογιστικής μεν, αλλά ωφελιμιστικής και αλαζονικής δε τεχνοκρατίας.
Τώρα που ήλθαν τα προβλήματα, όλοι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ξέχασαν με ευκολία τι έχει πετύχει διαχρονικά, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η Ενωμένη Ευρώπη σταμάτησε τους αιματηρούς πολέμους και διασφάλισε την Ειρήνη στην ήπειρο μας.
Νίκησε δικτατορικά, ολιγαρχικά ολοκληρωτικά καθεστώτα και εδραίωσε Δημοκρατία Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Νίκησε τη φτώχεια και πέτυχε Ανάπτυξη και Ευημερία για όλους, την οποία διέχυσε σε όλα τα Κράτη-Μέλη, στις περιφέρειες, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τα άτομα.
Η Ευρώπη μεγάλωσε, χωρίς όμως να εξελιχθεί και να ωριμάσει αντίστοιχα. Διεύρυνση και Εμβάθυνση δεν περπάτησαν παράλληλα και τώρα αυτή η δυσαρμονία μεταβάλλεται σε απειλή.
Η Ελλάδα χάρη στους αγώνες, τη συστηματική δουλειά, τη συνέπεια, τη διεθνή αξιοπιστία και τη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του σκληρού πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας και απήλαυσε μέχρι σήμερα, όλα τα παραπάνω αγαθά δηλαδή, εθνική συμφιλίωση, δημοκρατία, ανάπτυξη για όλους, ευημερία, εθνική ασφάλεια, που μετά έναν αιματηρό εμφύλιο δεν ήταν καθόλου δεδομένα.
Η Ευρωπαϊκή Επιλογή συντήρησε και συντηρεί ακόμα το λαό μας, όχι μόνο οικονομικά και αναπτυξιακά, αλλά και πολιτιστικά, ηθικά, πνευματικά, πολιτικά.
Το "Ανήκουμε στη Δύση" του Κωνσταντίνου Καραμανλή επ’ ουδενί δεν προδίδει εξάρτηση. Είναι Εθνική Επιλογή, που ομολογεί ότι ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί τη διαχρονική βάση του ευρωπαϊκού. Την ίδια στιγμή όμως τελειώνει την περίοδο, που η Ελλάδα είναι ένα ανάδελφο Έθνος-Κράτος και την μετατρέπει σε αναπόσπαστο τμήμα μιας υγιούς ισότιμης και αποτελεσματικής διεθνούς συμμαχίας.
Κακές πολιτικές επιλογές, δικές μας ή της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δε δικαιολογούν άστοχες συγκρούσεις, ούτε φυσικά καταστροφικές λογικές εξόδου από την ΕΕ.
Ένας τέτοιος παραλογισμός, σαν αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες στη χώρα μας, δεν ακυρώνει απλά το διακύβευμα και τη μεγαλύτερη επιτυχία της πολιτικής μας από το 1974 και μετά... αλλά υπονομεύει και την πορεία μας προς το μέλλον.
Δε γνωρίζω αν η κυβέρνηση καθοδηγείται από τη αναχρονιστική της αριστερή ιδεοληψία ή τη στρεβλή και ανεύθυνη αντίληψή της για τους διαπραγματευτικούς κανόνες της Ένωσης. Ότι όμως κι αν ισχύει είναι το ίδιο επικίνδυνο για το κράτος μας, το λαό μας και το έθνος μας. Το κράτος μας κινδυνεύει με χρεοκοπία, ο λαός μας με διχασμό και το έθνος μας με τραγωδία.
Η επίφαση δημοκρατικότητας, που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα, στην ουσία αποτελεί αποποίηση της ευθύνης μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να σηκώσει το βάρος των δύσκολων αποφάσεων. Οι πολίτες τίθενται ενώπιον ενός ανύπαρκτου διλήμματος, αφού η πρόταση των θεσμών είναι γνωστό ότι παύει να υπάρχει από την Τρίτη και μετά, όπως οι ίδιοι δήλωσαν επισήμως. Η χώρα μπαίνει σε μια απίθανη περιπέτεια χωρίς επιστροφή. Η "διαπραγμάτευση" ακόμα κι αν δε τελειώσει εδώ, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, καταστρέφεται διότι αγκυλώνεται πλήρως η ευελιξία της ελληνικής διπλωματίας.
Ένα "ΟΧΙ" του λαού, αν δεν καταλάβει το διακύβευμα, μπορεί να τελειώσει την "Ελλάδα της Ευρώπης". Ένα "ΝΑΙ" από την άλλη, δεν αφήνει περιθώριο για κάτι καλύτερο στη συμφωνία με τους θεσμούς, γιατί αυτό το έχουμε ήδη αρνηθεί με την αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση..
Τέλος ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει σ' αυτή τη διαδικασία είναι, ενώ το δημοψήφισμα του 1974 μας ένωσε στη δημοκρατία, το δημοψήφισμα του 2015 να μας οδηγήσει σε ένα νέο εθνικό διχασμό.
Το κρίσιμο λοιπόν ερώτημα που τίθεται στο παρά ένα μιας επικείμενης καταστροφής είναι : "Προλαβαίνουμε; Υπάρχει λύση;"
Αν η κυβέρνηση ειλικρινά πιστεύει στην "Ελλάδα της Ευρώπης" η λύση είναι:
Συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.
Ακύρωση του δημοψηφίσματος.
Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις στη βάση της βελτιωμένης πρότασης των Θεσμών και συμφωνία με αναφορά και στην ελάφρυνση του χρέους.
Άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας στο τραπεζικό σύστημα και στην αγορά.
Από κοινού ανάθεση σε ομάδα ειδικών της εκπόνησης ενός "Ολοκληρωμένου Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου", που θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης, ενόψει του αναγκαίου απ' ότι φαίνεται τρίτου πακέτου βοήθειας που θα χρειαστεί η Ελληνική οικονομία το φθινόπωρο.
Αν από την άλλη η κυβέρνηση, όπως λένε κάποιοι, "κινείται ύπουλα και βάσει σχεδίου με στόχο την έξοδο", τότε δε μένει άλλος δρόμος για μας που πιστεύουμε στην "Ελλάδα της Ευρώπης" από το να δώσουμε με πείσμα και δύναμη τη μάχη στην κοινωνία και να πετύχουμε.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικούς εγωισμούς ή μικροκομματικές και υπολογιστικές λογικές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του ή το κόμμα του πάνω από τους Έλληνες και την Ελλάδα.

capital.gr

Εθνική τραγωδία η έξοδος από το ευρώ – Οι φτωχοί πάμπτωχοι και οι πλούσιοι, πάμπλουτοι


grexit-750
Τι θα σήμαινε άραγε ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής; Το καλό σενάριο, αυτό που υποστηρίζει δημοσίως η κυβέρνηση είναι ότι με βάση την απόφαση του ελληνικού λαού που θα απορρίπτει την πρόταση των δανειστών θα προσέλθει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου με τους θεσμούς και θα πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία.
Αυτό όμως, δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς ως τελικό αποτέλεσμα καθώς την ίδια αισιοδοξία είχε επιδείξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πριν τις τελευταίες εκλογές αλλά και σε όλη τη διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης.
Μπορεί να το πετύχει τώρα; Δεν αποκλείεται αλλά ουσιαστικά ψάχνει το θαύμα και τα θαύματα σπανίζουν σήμερα.
Άρα, ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο που αντικειμενικά βρίσκεται στο τραπέζι. Η Ελλάδα χωρίς χρήματα από τους δανειστές δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ούτε στο εξωτερικό αλλά ούτε και στο εσωτερικό. Δεν μπορεί να βρει ευρώ παρά μόνον από τον τουρισμό, τις εξαγωγές και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Αυτά φτάνουν, όχι φυσικά.
Άρα, η μοναδική της έξοδος είναι να αποκτήσει ένα νέο νόμισμα εναλλακτικό, μαζί με το ευρώ ή μόνο του. Αυτό μπορεί να το λέμε δραχμή ή κάπως αλλιώς δεν έχει καμία σημασία.
Η ουσία είναι ότι αυτό το νόμισμα θα πρέπει να αποκτήσει ισοτιμία έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία μπορεί να είναι αρχικά ορισμένη σε όποια αντιστοίχηση επιθυμεί η κυβέρνηση ή συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Ότι και να πούμε, ότι και να θέλουμε η τελική ισοτιμία θα καθοριστεί από τη ζωή και από τις αγορές. Όλες οι εκτιμήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το νέο νόμισμα της Ελλάδας στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ισοτιμία με το ευρώ στο 1/3. Αν μάλιστα το συγκρίνουμε με την ισοτιμία που κλείδωσε η παλιά δραχμή στο ευρώ, σημαίνει ότι θα φτάσει περίπου στο τριπλάσιο. Δηλαδή ένα ευρώ, περίπου χίλιες παλιές δραχμές.
Άρα, το κράτος θα λειτουργεί με αυτή την ισοτιμία και θα αναγκαστεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις με αυτή τη λογική. Το ίδιο θα συμβεί με τον ιδιωτικό τομέα, με τα χρέη, με τα δάνεια κ.λπ.
Άρα αυτομάτως η χώρα μπαίνει σε καθεστώς πληθωρισμού και το χειρότερο είναι ότι οι πολίτες με τις δραχμές τους θα αγοράζουν καταφανέστατα λιγότερα προϊόντα ενώ τα χρέη τους απλώς θα πολλαπλασιαστούν.
Δηλαδή, αν για παράδειγμα ένας μισθωτός μπορεί να αγοράσει κάθε μήνα 500 λίτρα γάλα, μετά την αλλαγή του νομίσματος θα μπορεί να αγοράζει στην καλύτερη περίπτωση τα μισά. Το ίδιο και χειρότερο θα συμβαίνει με όλα τα αμιγώς εισαγόμενα προϊόντα. Η αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων θα υποτιμηθεί ραγδαία.
Όλων των ελλήνων; Προφανώς όχι όλων. Μόνον των φτωχών ή έστω αυτών που δεν έχουν αποταμιεύσεις σε ευρώ.
Και ποιός έχει αποταμιεύσεις σε ευρώ; Υπάρχουν, σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, τουλάχιστον 40 δισ. Ευρώ που έχουν φύγει από τις τράπεζες σε σεντούκια, πατάρια, θυρίδες κ.λπ. Για να μην υπολογίσουμε τα πολύ περισσότερα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα στο εξωτερικό Έλληνες υπήκοοι, όπως αυτά της λίστα Λαγκάρντ και άλλων λιστών.
Χρήματα, τις περισσότερες φορές, μαύρα και αφορολόγητα προϊόν φοροκλοπής ή εγκληματικών ενεργειών.
Αυτοί λοιπόν, από τη μια στιγμή στην άλλη θα δουν τα χρήματά τους, τουλάχιστον να τριπλασιάζονται. Ουσιαστικά τα 40 δισ. Θα έχουν αγοραστική αξία περίπου 120 δισ. Ευρώ σε σχέση με το νέο νόμισμα.
Για τους υπόλοιπους, τους ήδη φτωχούς ή απλώς μισθοσυντήρητους τα προσημειώσαμε.
Άρα, ποιος κυβερνητικός παράγοντας μπορεί να υποστηρίξει ως το τέλος σε μια συζήτηση ότι η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης προασπίζει τα συμφέροντα των φτωχών, των άνεργων και γενικώς όσων δεν έχουν στο ήλιο μοίρα.

http://www.koolnews.gr/

Ο «Καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζήτησε συγγνώμη που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο «Καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζήτησε συγγνώμη που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ
Newpost
Με ένα μακροσκελές κείμενό του στο Facebook, ο κ. Παπαδόπουλος Τετράδης, ο οποίος στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, εξαπολύει δριμύτατα πυρά κατά τουκυβερνώντος κόμματος λέγοντας ότι «είτε αυτοί που μας κυβερνούν ειναι ανόητοι και ανεύθυνοι, είτε εξ αρχής είχαν προγραμματίσει να μην διαπραγματεύονται στα σοβαρά, ώστε μια μέρα να εγκαταλείψουν το τραπέζι, κατηγορώντας τουςσυνομιλητές τους για αδιαλλαξία (!) και να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή. Προσχεδιασμένα».
«Ο κόσμος που πίστεψε και που ακόμα πιστεύει ότι η ελπίδα έρχεται θα πληρώσει, όπως πάντα, πανάκριβα το τίμημα της ευκολοπιστίας του. Στην οποία συμβάλλαμε κι εμείς, όσοι συμβάλαμε. Συγνώμη», σημειώνει, μεταξύ άλλων στο κείμενό του.
Ολόκληρη η ανάρτησή του:


http://newpost.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου