Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Eυάγγελος Μειμαράκης: «Η ΝΔ είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, της ευθύνης που δεν διστάζει να βγει μπροστά, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος"






Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ ενέκριναν την παραμονή του Ευ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος έως την άνοιξη του 2016.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, δεν έκρυψε την συγκίνησή του για τη στήριξη που του παρείχε η «γαλάζια» παράταξη.


VIDEO 1 - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Στην ομιλία του, ο Ευάγγελος Μειμαράκης τόνισε πως «η ΝΔ είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, της ευθύνης που δεν διστάζει να βγει μπροστά, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος. Εμείς οι γνήσιοι κοινωνικά ευαίσθητοι και όχι η Αριστερά που κυβερνά. Η ΝΔ στέκεται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες και τις συμπεριφορές εκείνες που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Προσπαθούν με κραυγές να διχάσουν τους Ελληνες και να υπηρετήσουν τον λαϊκισμό το μέλλον του τόπου μας ανήκει στην Ευρώπη και το ευρώ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όλους εκείνους που διετέλεσαν πρόεδροι και αντιπρόεδροι του κόμματος και εξήρε την σημαντική προσφορά τους.


VIDEO 2-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να πλησιάσει όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και την νεολαία: «Για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια».

Εξήρε και τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου που με την στάση του, είπε, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.


VIDEO 3-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία.

«Χάθηκαν πολλά στους έξι μήνες που πέρασαν με τεράστιο κόστος για τους πολίτες και τώρα η κυβέρνηση συζητά το τρίτο μνημόνιο την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά έβγαινε. Ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις αγορές. Δεν μπορεί οι πολίτες να μην κα6ταλαβαίνουν. Δεν επιτρέπεται ούτε άλλη ανευθυνότητα ούτε αδιαφορία. Τα μνημόνια ήταν μια αναγκαία πολίτική που ούτε εμάς εξέφραζε».


VIDEO 4-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Παράλληλα, σημείωσε πως ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει απομακρυνθεί γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να υπογραφεί η συμφωνία καθώς είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

«Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Δεν μπορεί να μην υπάρχει λογική. Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήταν μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ για να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα. Επικράτησε η εθνική ευθύνη και η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς η χώρα θα πήγαινε σε τρίτο εκλογικό γύρο, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την χώρα».


VIDEO 5-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα στηρίζει διαρκώς τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Μέσα σε έξι μήνες κατέστρεψαν την οικονομία και την χώρα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα έρχονται κρίσιμα γεγονότα και θα πρέπει να τα χειριστούμε με την πολιτική μας κουλτούρα με πολιτική συνεννόηση. Και να μην μας προκαλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ούτε τα μέτρα αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».


VIDEO 6 - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τάχθηκε το κατά των πρόωρων εκλογών: «Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Δεν έχει λόγο να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Να μας εξηγήσει γιατί θα το πράξει. Για να λύσου τα εσωκομματικά τους, θα καταστρέψουν την χώρα και θα στείλει τους πολίτες στις κάλπες; Όταν μας εξηγήσουν για θα τις κάνουν τότε θα τους εξηγήσουμε και εμείς γιατί θα τους κερδίσουμε».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή με την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και με τον τρόπο που η κυβέρνηση περνάει τα νέα μέτρα από το κοινοβούλιο.

«Τα όσα γίνονται στη Βουλή ούτε στην σκέψη μας δεν περνούσαν. Δεν μπορούν να λένε ότι δεν πιστεύουν και δεν συμφωνούν με τα όσα φέρνουν προς ψήφιση. Αυτά είναι γελοία, ανόητα και αντικοινοβουλευτικά. Από την μία ασπάζονται και μέσα στην βουλή η πρόεδρος υβρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Και μας ρωτάνε για το αν θα κάνουμε πρόταση μομφής. Είναι δικό τους θέμα. Εμείς θα της ξαναπροσφέρουμε λουλούδια αρκεί να της προσέξει την συμπεριφορά της».



http://www.real.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου