Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ι. Τζαμτζής: «Η ΝΔ με σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά»







Συμπολίτισσες - συμπολίτες, 

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου. 

Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο απελθών Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε τον Ιανουάριο, τα πάντα σε όλους, μέσα από το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». 

Να θυμίσω:

α) θα έσκιζε το μνημόνιο   

β) θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ   

γ) θα υπήρχε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ   

δ) θα επανέφερε την 13η σύνταξη ε) θα καταργούσε την φορολογία των αγροτών και πολλά άλλα 

Είπε όμως ψέματα στον ελληνικό λαό. Κορόιδεψε τους πολίτες, τους ξεγέλασε και υφάρπαξε την ψήφο τους. 

Αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε, ο κ.Τσίπρας έφερε το πιο κακό και επώδυνο μνημόνιο στη χώρα:

α) Αύξησε την φορολογία     

β) Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά θα έλθει αυξημένος   

γ) Οι συντάξεις καταβλήθηκαν ήδη μειωμένες στους συνταξιούχους. Μάλιστα, χαμηλοσυνταξιούχος του ΟΓΑ μου είπε: «ο Τσίπρας κατήργησε τα 5 ευρώ στο Νοσοκομείο, που εγώ πάω μία φορά το χρόνο και μου παίρνει 13 ευρώ κάθε μήνα. Καλά μας έκανε αφού τον πιστέψαμε». 

δ) Δεν διαπραγματεύτηκε για τους αγρότες και όπως παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος, «οι αγρότες θα δεχτούν πολύ ισχυρό κτύπημα». Αύξησε την φορολογία των αγροτών από το 13% στο 26%  

ε) Αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 55% από το 27,5% και το 2016 στο 100%. 

στ) Τριπλασιάζει την ασφαλιστική εισφορά των αγροτών στον ΟΓΑ. 

ζ) Αύξησε τον ΦΠΑ στο 23% σε βασικά είδη διατροφής. Το καλάθι της νοικοκυράς έγινε ακριβότερο. 

Η Αριστερά του κ. Τσίπρα, αύξησε από το 13% στο 23% τον ΦΠΑ στην ζάχαρη που είναι το γλυκό του φτωχού, στο σπορέλαιο και ηλιέλαιο που είναι το λάδι του φτωχού και στα αυγά που τα έχει ανάγκη κάθε παιδάκι. 

Η Αριστερά του Κολωνακίου και της Εκάλης φυσικά και δεν καταλαβαίνει από φτώχεια. 

η) Αύξησε στο 23% τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον οποίο εμείς μειώσαμε στο 13%. 

θ) Κατάστρεψε την Ελληνική οικονομία με τα «παιχνίδια και την τζάμπα μαγκιά» που «πουλούσε» στην Ευρώπη. Ότι κουβέντα εκστόμισε, μετά την έκανε «γαργάρα» και την κατάπιε και μετά από 6 μήνες υπόγραψε το χειρότερο μνημόνιο για την Ελλάδα. 

ι) Οδήγησε την χώρα, εν γνώση του, ο κ. Τσίπρας στα Capital Controls και το κλείσιμο των τραπεζών. Την υπογραφή του κ. Τσίπρα φέρει ο συγκεκριμένος νόμος που είχε αποτέλεσμα, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να φύγουν στις γειτονικές χώρες και 60.000 πολίτες να χάσουν την δουλειά τους. 

Η Ελλάδα, ενώ το 2014 είχε πλεονάσματα και η οικονομία είχε αρχίσει να κινείται, ξανά πλέον έχει ελλείμματα, ανεργία που συνεχώς αυξάνεται και έναν λαό που βυθίζεται στην φτώχεια. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στην υγεία, με τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην παιδεία, με 26.000 κενά και κλειστά σχολεία, με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια. Βέβαια ο κ. Τσίπρας το παιδί του το στέλνει σε ιδιωτικό Σχολειό, αλλά είναι εναντίον των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ώστε να μην αιμορραγούν οι Έλληνες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό και να μην φεύγουν δυνατά μυαλά έξω. 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, 

Ο κ. Τσίπρας έφερε στους Έλληνες το χειρότερο μνημόνιο. Ή ήταν ανίδεος και ανίκανος ή γνώριζε τι έκανε με τον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο. Και στις 2 περιπτώσεις είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν μοιράζει υποσχέσεις. 

Κάναμε λάθη στα 2 ½ χρόνια διακυβέρνησης αλλά έχουμε να παρουσιάσουμε και έργο. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία και είχαμε πλεονάσματα και για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια , ανάπτυξη. Φέραμε επενδύσεις. Άρχισαν να ανοίγουν νέες δουλειές. Προχωρούσαν όλα τα μεγάλα έργα. Άρχισαν να μειώνονται οι φόροι. 

Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε Πρόεδρο Δημοκρατίας και εκμεταλλευόμενος την δυσαρέσκεια των πολιτών και υποσχόμενος «λαγούς με πετραχήλια» κέρδισε τις εκλογές. Εκλογές που οδήγησαν σε ένα καταστροφικό επτάμηνο την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες και σταθερότητα και εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να κάνει πράξη το «εμείς» και όχι το «εγώ». Απαιτείται μια μεγάλη Εθνική προσπάθεια με συλλογική δουλειά από όλους τους ικανούς και άξιους Έλληνες. Πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία με νέες επενδύσεις, με νέες επιχειρήσεις, με καινούργιες δουλειές. Εμείς δεσμευόμαστε να φέρουμε επενδύσεις, να φέρουμε δουλειές. Ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις. 

Στόχος μας είναι:

α) Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία μας 

β) Ένα σύγχρονο κράτος φιλικό στους πολίτες  

γ) Εφαρμογή πολιτικών για μια ισχυρή περιφέρεια  

δ) Η λήψη μέτρων για τον αγρότη. 

Ο Πρόεδρος μας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεσμεύτηκε πριν ακόμη προκηρυχθούν εκλογές απέναντι στους αγρότες, ότι ο συντελεστής 26% στην φορολογία των αγροτών, το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου, η φορολόγηση των μικρών αγροτών καθώς και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, δεν περνούν. 

Όλα αυτά θα επανεξεταστούν. Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα και παραμένει η παράταξη που στήριζε τους αγρότες και πάλι είναι δίπλα τους. 

Ο κ. Τσίπρας φόρτωσε με φόρους τους αγρότες και ο κ. Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «να φορολογηθούν τα χωράφια των αγροτών με 20 ευρώ το στρέμμα». 

Συμπολίτισσες - συμπολίτες, 

Όπως λέει και ο Πρόεδρος μας Βαγγέλης Μειμαράκης: 

«Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω από όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Για αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία. Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.» 

Στις 20 Σεπτεμβρίου Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία - Βαγγέλη Μειμαράκη! 

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου