Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ (VID)




ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16/11/2015, 20:14 | από Βασίλης Παπαναστασούλης
H περίοδος της αβεβαιότητας στη χώρα θα τελειώσει μόλις η ΝΔ ολοκληρώσει την εσωτερική της διαδικασία, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Β. Μεϊμαράκης.
Η επομένη των εσωκομματικών εκλογών θα βρει τη ΝΔ ακόμα πιο ενωμένη και δυνατή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Καλώ όλους τους νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, γιατί όποιον κι αν επιλέξουν, ο προεδρός τους θα είναι νεοδημακράτης. Και την επόμενη μέρα, όποιος κι αν είναι πρόεδρος θα τον στηρίξουμε όλοι σαν στρατιώτες της παράταξης, αυτό θα κάνω κι εγώ. Στις 23 Νοεμβρίου η ΝΔ θα είναι ενωμένη και δυνατή», τόνισε, κατά την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, εν όψει της εσωκομματικής κάλπης της Κυριακής.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ, γιατί, όπως σημείωσε, η τηλεμαχία ενέχει το στοιχείο της αντιπαράθεσης και θα βλάψει την παράταξη. «Εγώ είμαι υπέρ της ευγενούς άμιλλας. Όμως, τα εν οίκω μη εν δήμω. Αν κάνουμε ντιμπέιτ, θα μας πιάσουν στο στόμα τους τα πρωϊνάδικα και θα λένε ότι ο ένας κοίταξε στραβά τον άλλο. Έχω κι εγώ πολλά να πω στο ντιμπέιτ, αλλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μού δίδαξε ότι υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ο ίδιος δίνει τη μάχη των ιδεών και όχι τη μάχη των γενεών. «Κάποιοι λένε να ξεχάσουμε το παλιό. Εγώ, όμως, από τότε που ήμουνα στην ΟΝΝΕΔ, είχα μάθει να σέβομαι τους παλιότερους. Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι η σύνθεση της εμπειρίας με τις νέες ιδέες»,
Το «παρών» στην ομιλία του κ. Μεϊμαράκη έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, καθώς και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη, όπως οι Σωτήρης Κούβελας, Γιάννης Ιωννίδης, Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πολιτικές επιλογές που οδηγούν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.
«Συνήθως, η περίοδος μετά τις εκλογές είναι περίοδος ηρεμίας. Για πρώτη φορά μετά το 1974 αυτό δεν συμβαίνει, βλέπω αγωνία και ανησυχία στους πολίτες, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο, δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει η χώρα με τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτή η περίοδος της αβεβαιότητας θα ισορροπήσει μόλις η ΝΔ ολοκληρώσει την εσωτερική της διαδικασία», τόνισε.
Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, η κοινωνία δεν αντέχει νέες επιβαρύνσεις, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. «Υπάρχει άλλος δρόμος και η ΝΔ τον έδειξε, όταν για, πρώτη φορά, στα χρόνια της κρίσης, έφερε τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης και μεωσης της ανεργίας μέσα στο 2014», σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, λόγω ιδεολογικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, φρενάρει τις επενδύσεις και δεν αξιοποιεί τους πόρους του ΕΣΠΑ.
«Δεν είμαστε ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί, ούτε στην αντίσταση βγήκαμε. με Μεϊμαράκη πρόεδρο η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε ένα φορολογικό μέτρο Απλώς αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Η ΝΔ ψήφισε την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και όχι φορολογικά μέτρα, αυτά τα μέτρα είναι η πολιτική που επέλεξε η κυβέρνηση», είπε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «πυροβόλησε τα πόδια της χώρας και οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες».



«Έχουν μείνει στη μέση έργα με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αντί να ξεμπλοκάρει επενδύσεις, κάνει το αντίθετο, όπως στην περίπτωση των περιφερειακών αεροδρομίων και των Σκουριών, παρότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ.
«Δεν θέλουν επενδύσεις. Όπως το πάνε, θα γονατίσουν ακόμα κι όσες επιχειρήσεις κατάφεραν να σταθούν όρθιες μέσα στην κρίση», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα εισπρακτικά μέτρα.
«Καλλιεργούν σκόπιμα σύγχυση ότι δήθεν ψηφίσαμε τα μέτρα. Τέτοια μέτρα δεν ψηφίσαμε και απόδειξη είναι ότι αυτά έρχονται από εδώ και πέρα», τόνισε.
«Ενδοτική η δήλωση Φίλη»
Επιπλέον, διαμήνυσε, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, καλώντας ον κ. Τσίπρα να θέσει ως στόχο τη δημιουργία hotspot στην Τουρκία και την ταυτοποίηση των προσφύγων εκεί.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ενδοτική» τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι εθνοκάθαρση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι Γενοκτονία, η ιστορία δεν παραγράφεται».







Πηγή: http://voria.gr/article/meimarakis-tha-gonatisoun-ke-osous-kataferan-na-minoun-orthii-vid

Αρχειοθήκη ιστολογίου