Ταυτόχρονα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνει έκκληση σε όλους αυτούς «που μέχρι σήμερα σιωπούσαν, απείχαν ή αδιαφορούσαν» να δραστηριοποιηθούν ώστε να βοηθήσουν, και αυτοί, τη χώρα, να ξεπεράσει «τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση».
Τέλος, απευθύνει κάλεσμα προς όλους για να ψηφίσουν σε μια ιστορική καμπή για την παράταξη, την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, διασφαλίζοντας πάνω απ' όλα την ενότητα του κόμματος, ώστε να γίνει πάλι «μεγάλη, δυνατή, με υπεύθυνες πολιτικές για το κοινό καλό».
Ολόκληρο το άρθρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:
«Ήρθε η ώρα να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις για την παράταξή μας
Το 2016, στο κατώφλι του οποίου βρισκόμαστε, δεν θα αποτυπωθεί με τα συνηθισμένα στοιχεία, σε ό,τι αφορά το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας. Τις μέρες αυτές οι σκέψεις μου απευθύνονται στους πολλούς άλλους πολίτες, στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, που προσδοκούν ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο.
Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους πολίτες που μέχρι σήμερα σιωπούσαν, απείχαν ή αδιαφορούσαν. Σε όλους όσοι είναι άγρυπνοι φύλακες και διεκδικητές των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, των δικών τους, των δικών μας και του πλησίον μας. Σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η πολιτική εξουσία φαίνεται ή είναι άδικη. Σε όλους εκείνους που προασπίζουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας, διαφυλάττουν τα σύνορά μας, αλλά και σ’ εκείνους που εργάζονται μακριά από την πατρίδα, τιμώντας παντού το ελληνικό όνομα.
Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Να απομακρυνθούμε από τις παλιές αδυναμίες και έξεις μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να διδαχθούμε από αυτά. Να προκρίνουμε εκείνες τις πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να ανασυνταχθούμε, να ορθοποδήσουμε και να βαδίσουμε ως κοινωνία και Πολιτεία το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Ταυτόχρονα, το 2016 είναι μια χρονιά κορυφαίων εσωκομματικών διεργασιών αλλά και πολιτικής αφύπνισης. Σε αυτή λοιπόν τη χρονική καμπή, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις μεγάλες και ιστορικές αποφάσεις για την παράταξή μας.
Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην ανάδειξη της νέας της ηγεσίας. Αυτό το χρέος απέναντι στην πληγωμένη και δυσαρεστημένη, αλλά μαχόμενη βάση της, οφείλουμε να το εκπληρώσουμε, διασφαλίζοντας, πρώτα απ' όλα την ενότητά της. Αυτό το μήνυμα μας έστειλαν οι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, που αναζητούν ένα νέο πολιτικό και αξιακό όραμα για τον τόπο.
Αυτό το χρέος θα το εκπληρώσω στο ακέραιο ώστε η Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με ανανέωση και αξιοκρατία, να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία, να γίνει μεγάλη, δυνατή, με υπεύθυνες πολιτικές για το κοινό καλό.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!»